ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ-ΈΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΊΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΌΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΉΣ.

DSC04691.1

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί.

Για μια ακόμα φορά  δοξολογικές ευχαριστίες αναπέμπομε προς τον Δομήτορα της Εκκλησία  μας  Ιησού Χριστό και στην Υπεραγία Θεοτόκο ,που μας αξίωσαν να διακονήσουμε  μέχρι σήμερα, από τα μετόπισθεν, την Ορθόδοξη Ιεραποστολή σε διάφορα ιεραποστολικά κλιμάκια ανά τον κόσμο .

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε, γιατί στην προσπάθεια προβολής και ενίσχυσης του Ιεραποστολικού έργου, ανέδειξαν συνεργάτες, επωνύμους και ανωνύμους που μας εμπιστεύτηκαν και  η ποικιλότροπη προσφορά τους ήταν σημαντική και καταλυτική .

Μια  προσπάθεια  που ξεκίνησε  ερασιτεχνικά πριν μερικά χρόνια και με την βοήθεια του διαδικτύου έγινε ευρύτερα γνωστή και ήδη βρισκόμαστε σε άμεση συνεργασία για τις ποικίλες δραστηριότητές μας με αναγνωρισμένο Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο.

Βασικό κριτήριο των προσπάθειών μας είναι να βοηθούμε εκεί όπου άλλοι δεν έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν. Έτσι  κατά την διάρκεια του 2013 ξεκινήσαμε και μια καινούργια προσπάθεια για την ενίσχυση των προσφύγων στην μαρτυρική Συρία και τα μέχρι τώρα δεδομένα μας δίνουν την ώθηση να συνεχίσουμε παρά την πρωτοφανή οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Αρωγός στην προσπάθειά μας αυτή είναι και η ηλεκτρονική σελίδα-Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

Όμως παράλληλα με το δράμα των αδελφών μας διωκόμενων χριστιανών, υπάρχουν και άλλοι και εντός  και εκτός Ελλάδος που υποφέρουν. Κατά το μέτρο του δυνατού προσπαθούμε και σε αυτούς να προσφέρουμε βάλσαμο παρηγοριάς. Έτσι λοιπόν η δραστηριότητά μας  δεν γίνεται μόνο εκτός  των ελληνικών συνόρων αλλά και εντός .Δημιουργήσαμε γι΄αυτό τον σκοπό  και την ηλεκτρονική σελίδα  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, όπου με διάφορες ανακοινώσεις μας προσπαθούμε να λύσουμε σοβαρότατα προβλήματα συνανθρώπων μας. Όμως ο πόνος είναι πολύς και όπως έλεγε ο Άγιος των γραμμάτων Αλέξανδρος  Παπαδιαμάντης . «Σαν νά ‘χαν ποτέ τελειωμό τα πάθια κ’ οι καημοί του κόσμου».

Με «άλγος καρδίας»  πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Ορθόδοξου Ινδονήσιου  Ιεραποστόλου  π.Αθανασίου Manalu στην Σουμάτρα της Ινδονησίας στις 25 Δεκεμβρίου 2013.

Ο π.Αθανάσιος ήταν έγγαμος και πατέρας πέντε παιδιών. Διακόνησε με αφοσίωση τις ορθόδοξες κοινότητες στο Μεντάν και στη Νήσο Νίας στη Σουμάτρα ενώ υπέμεινε με καρτερία και υπομονή τη βαρύτατη ασθένεια από την οποία υπέφερε τα τελευταία χρόνια.

Η παλιότερη ενασχόλησή μας με την Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Ινδονησία, μας είχε δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε αυτόν τον αφανή, ακούραστο και φτωχό  εργάτη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής μέσα από το έργο του. Το σοβαρότατο όμως πρόβλημα της ανεπάρκειας της καρδιάς που αντιμετώπιζε αλλά και η έλλειψη οικονομικής δυνατότητας να ανταπεξέλθει στα έξοδα της φαρμακευτικής και της ιατρικής αγωγής, τον οδήγησαν  σε πρόωρο θάνατο. Έτσι πίσω αφήνει ένα μεγάλο ιεραποστολικό  έργο αλλά και ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ιδιαίτερα δε η ανατροφή των πέντε ανήλικων παιδιών  του γίνεται πλέον μόνο έργο της πρεσβυτέρας του Θεοδώρας μέσα σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες.  Και αυτό επειδή η οικογένεια  αυτή πλέον  ζει  κάτω από τα όρια της φτώχειας και γι αυτό τον λόγο ο π.Αθανάσιος, όταν ακόμα ζούσε, είχε σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή, προκειμένου τα χρήματα από τον πολύ μικρό μισθό του να τα διαθέτει για την ανατροφή των παιδιών του.

Ξεκινήσαμε  και μια νέα δραστηριότητα για την στήριξη της  πολύτεκνης οικογένειας του π.Αθανασίου. Ήδη η  πρώτη έκκληση για βοήθεια που κάναμε αρχίζει να αποδίδει καρπούς και πιστεύουμε σύντομα να φτάσει στην οικογένεια το πρώτο ποσό που συγκεντρώσαμε.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να καταθέσουν τις δωρεές τους στον παρακάτω  NEO TΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

ΝΕΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ:

ALFA BANK  545-002101-021117

IBAN GR 7601405450545002101021117

(Δικαιούχος π.Δημήτριος Αθανασίου)

 

(Ο παλιός λογαριασμός ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ /66046796ΙBAN : GR 66 0120 5450 0000 0006 6046 796BIC :EMPOGRAA.)  απενεργοποιήθηκε λόγω των αλλαγών στο τραπεζικό σύστημα.

Υπενθυμίζουμε  ότι τα χρήματα αποστέλλονται δια μέσου Ιεραποστολικού Συλλόγου, ο οποίος εκδίδει και τις σχετικές αποδείξεις.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε τους δωρητές να μας γνωστοποιούν τα απαραίτητα  στοιχεία (ονοματεπώνυμο-διεύθυνση διαμονής) προκειμένου να τους αποσταλούν αποδείξεις των δωρεών τους και να γράφουν στο καταθετήριο της Τράπεζας ότι τα  χρήματα προορίζονται για την οικογένεια του π.Αθανασίου Manalu.

Όσοι επιθυμούν να στείλουν απευθείας χρήματα στην οικογένεια ας επικοινωνήσουν μαζί μας στο e-mail  fdathanasiou@gmail.com, για να να τους δώσουμε τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας στην Σουμάτρα.

Για την ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Αθανασίου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: