Θαύματα του Τιμίου Σταυρού(Β)

Θαύμα του Παναγίου Ξύλου της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου

%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%be%cf%8d%ce%bb%ce%bf-%ce%be%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ac%ce%bc%ce%bf%cf%85-3

Θαύμα Τιμίου Σταυρού – Θαυμαστή οπτασία του μοναχού Γενναδίου

 

Κάποτε ήλθε στην Ιερά Μονή μας κάποιος φτωχός μοναχός από τη Νέα Σκήτη του Αγίου Παύλου για να ζητήσει ελεημοσύνη, ονομαζόμενος Γεννάδιος. Γεροντάκι άνω των εβδομήντα ετών. Ο καθηγούμενός μας Αρχιμ. Γαβριήλ του έδωσε ότι ήθελε, και στη συνομιλία και μάλιστα για την πνευματική ζωή, το γεροντάκι μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε και την παρακάτω θαυμαστή οπτασία, από την οποία πιστοποιείται η ενάρετη και αγία ζωή του.

 

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 1967, που γιορτάζει η Μονή Ξηροποτάμου, επειδή έχει το Μεγάλο Τίμιο Σταυρό και μάλιστα με την τρύπα που προσηλώθηκε ο Κύριος, χάριν της εορτής πήγε και αυτός να συνεορτάσει και να προσκυνήσει το Πανάγιο Ξύλο. Κατά την ώρα της προσκυνήσεως και ασπασμού στο τέλος του Όρθρου, ο γέρων αφού ήλθε σε έκσταση, έβλεπε ότι από το Τίμιο Ξύλο έβγαιναν φλόγες φωτιάς και ο γύρω χώρος όλος, σαν να φλεγόταν. Αυτά βλέποντας με έκσταση θαύμαζε και έλεγε στον εαυτό του: «Πώς οι αδελφοί μοναχοί πλησιάζουν και ασπάζονται τον Τίμιο Σταυρό και δεν κατακαίονται;». Και πώς και αυτός θα μπορέσει να πλησιάσει και να προσκυνήσει; Του φαινόταν τελείως αδύνατον. Όταν ήλθε η σειρά του να προσκυνήσει παρακάλεσε την Παναγία από βάθους ψυχής και καρδίας να τον βοηθήσει να πλησιάσει. Και, ω του θαύματος! οι φλόγες που έβλεπε έσβησαν και έτσι με θάρρος και πολλή ευλάβεια πλησίασε και προσκύνησε.

Το ενάρετο αυτό γεροντάκι κοιμήθηκε την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου δείγμα της ευλάβειάς του στον Τίμιο Σταυρό.
Πηγή:  xristianos.gr 

 

 

Το θαύμα του Σταυρού στην Σαντορίνη το 1956

1956 και η  Σαντορίνη  ξυπνά  από  φοβερό  σεισμό.

Τρομερά  κύματα  απειλούν  το  νησί  και  οι  νησιώτες  τρέχουν  να  σωθούν  πανικόβλητοι.

Όμως  η  οργή  του  γίγαντα  ,δηλαδή  του  φοβερού  σεισμού  ξεσπά  και  και σε  άλλα  νησιά  του  Αιγαίου  πελάγους,ανάμεσά  τους  και  στην  Κάλυμνο.Παλιροικά  κύματα  ύψους  δύο  μέτρων χτύπησαν  το  νησί  και  στις  κάμερες  των  σπιτιών  βρέθηκαν  ψάρια!

Μετά  από  λίγο  τα  κύματα  άρπαξαν  το  όμορφο  καίκι  του  καπετάν-Παναγή  και  το  έριξαν  εκδικητικά  στην  προκυμαία.Όμως  τι  θαυμαστό!Το  καράβι  στάθηκε  όρθιο  λες  και  ήθελε  να  ζήσει  ακόμα,  ο  δε  καπετάνιος  και  οι  συντοπίτες  του  δεν  πίστευαν  στα  μάτια  τους.Πώς  ισορροπούσε  το  καράβι  χωρίς  να  έχει  τσακιστεί.!

Όταν  αποσύρθηκαν  τα  νερά  ο  καπετάνιος  πήγε  να  δει  το  μυστήριο  με  το  καράβι  του.Και  είδε  και  αυτός  και  οι  άλλοι  ναυτικοί  ότι  την  καρίνα  του  καραβιού την  συγκρατούσε  ένας  μικρός  σταυρός  σπασμένος  από  το  κατάρτι  του  πλοίου!

Ο  καπετάν  -Παναγής  μονολόγησε  τότε:Ένα  καράβι  είναι  η  ζωή  του  ανθρώπου  που  στέκεται  και σώζεται  με  την   δύναμη  του  Τιμίου  Σταυρού.

 

(Περιοδικό:’’η  δράση  μας ‘’ τεύχος  Αυγούστου  -Σεπτεμβρίου  2013)

 

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΕΙ ΣΤΟΣ ΣΕΡΒΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗ ΑΣΚΗΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΙΤΚΟΒΙΤΣ (1920-1972)

 

 

 

 

Θαυμαστή διάσωση από φανατικούς Εβραίους

 

 

Γυρνώντας ό νεαρός Μπράνκο τα προσκυνήματα μέσα στην Αγίαν Πόλη, μάλλον κατά δαιμονική συνεργία, έχασε τον δρόμον και βρέθηκε μέσα στην Εβραϊκή συνοικία.

Άπειρος όπως ήταν αλλά και άθελά του προκλητικός με τα δάκρυά του και τα συχνά σταυροκοπήματα, προκάλεσε τον φθόνο μερικών φανατικών Ιουδαίων.

«Όπλον κατά τού διαβόλου τον σταυρόν σου ήμίν δέδωκας, φρίττει γάρ και τρέμει μη φέρων καθοράν αυτού την δύναμιν» (καθ. όρθρου, πλ. δ’)•

Φρίττει ό διάβολος όταν σημειώνουμε πάνω μας τον τύπον τού σταυρού, όμως φρίττουν και οργίζονται συγχρόνως και τα όργανά του, οι εχθροί της πίστεώς μας. Τον πλησιάζουν με τρόπον φιλικό μερικοί Εβραίοι και τον προτρέπουν να τούς άκολουθήση. Απονήρευτος όπως ήταν έκ φύσεως, ό Μπράνκο σκέφθηκε ότι κάτι το αξιοθέατο ήθελαν να τού δείξουν. Προχωρούν σέ μία αυλή, μπαίνουν σέ μία μεγάλη αίθουσα και αμέσως τότε την αμπαρώνουν γερά.

 

 

Στη μέση της αίθουσας εύρίσκετο ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο φονικά όργανα. Επίσης στο τραπέζι πάνω διέκρινε και στεγνά αίματα. Τότε οι καλοί εκείνοι «φίλοι» προστάζουν το νέο ν’ ανέβει πάνω στο τραπέζι- Εκείνη μόλις την στιγμήν σαν να ξύπνησε, ως από λήθαργο, και εννόησε τί επρόκειτο να γίνει. Ασφαλώς, επρόκειτο να τον κατακρεουργήσουν. Όμως, ώ των θαυμασίων σου Χριστέ Βασιλεύ και  της δυνάμεως τού Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού!. Μόλις εννοεί τον κίνδυνο προλαβαίνει να σταυροκοπηθεί και με όλη την ψυχή φωνάζει, «Χριστέ μου – Παναγία μου, τρέξε, χάνουμε».

Τί έγινε, νομίζετε; Εν ριπή οφθαλμού εξαφανίστηκε από προσώπου των δολοφόνων και χωρίς να καταλάβει βρέθηκε έξω από την πύλη τού Παναγίου Τάφου, εκεί μπροστά στην σχισμένη κολώνα, όπου κάποτε προς καταισχύνην και πάλιν των άλλων άσπονδων εχθρών της πίστεώς μας, των Αρμενίων, ανέβλυσε το Άγιο Φώς και άναψε τις λαμπάδες τού Πατριάρχου Σωφρονίου, όταν οι τελευταίοι έβγαλαν με σουλτανική διαταγή τον Πατριάρχη μας έξω από τον Πανάγιον Τάφον. Εκεί ακριβώς μπροστά, με την θεία δύναμη, εύρέθη και ό νεαρός Σέρβος για να διατράνωση άλλη μία φορά την ακατανίκητη δύναμη της ορθοδόξου πίστεώς μας.

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΜΟΝΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΙΤΚΟΒΙΤΣ. ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ. 
ΙΩΣΗΦ Μ.Δ.

 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΕ ΞΥΛΟ. ΑΝΩ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ

kosovo-krst-790x592

Advertisements

1 σχόλιο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: